Mijn drempelhulp stinkt? Hoe kom ik van de geur af?

De meeste van onze drempelhulpen zijn gemaakt van rubber en dat ruik je in het begin. Net zoals een nieuwe auto ruikt, sommige mensen houden er van en sommige mensen niet. Het goede nieuws; de geur verdwijnt. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt deze geur te verminderen en dat is goed gelukt. Omdat deze geur zo veel minder is geworden zijn nu ook de comfort line drempelhulpen geschikt voor binnen. Ruikt u toch nog wat dan kunt u misschien iets met de volgende tips:

  1. De geur verdwijnt sneller in een warme ruimte of in de volle zon. Maar let op; de geur is dan ook tijdelijk sterker.
  2. Het is ook mogelijk de drempelhulp in te smeren met groene zeep of schoonmaakazijn. Dit zorgt er niet voor dat de geur verdwijnt maar wel dat u het tijdelijk niet ruikt. Laat het goed inwerken en spoel het daarna ook goed schoon. Deze behandeling kunt u zo vaak herhalen als u wil. Azijn heeft zelf ook een sterke geur dus behandel de drempelhulpen niet in een kleine afgesloten ruimte.

De geur wordt veroorzaakt door de vettigheid in het rubber en dat wordt steeds minder. Hoe erg de drempelhulp ruikt is echt een persoonlijke beleving en afhankelijk van de soort drempelhulp. Sommige mensen hebben een beter reukorgaan dan anderen en iedereen houdt van andere geuren. Zoals gezegd, de één houdt erg van de rubbergeur en de ander wil het zo snel mogelijk weg werken. Hoe snel de geur verdwijnt is dus ook afhankelijk van hoeveel u er last van heeft en waar de drempelhulp ligt. Na een aantal dagen of maximaal een aantal weken is de geur echter wel verdwenen.

Heeft u last van de geur en werken bovenstaande tips niet? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.