Toegankelijke stemlokalen in België, komt Roege Drempelhulpen ook langs?

Bij Roege Drempelhulpen is het onze missie om de toegankelijkheid in België te vergroten, zodat iedereen, ongeacht fysieke beperkingen, kan deelnemen aan belangrijke maatschappelijke activiteiten zoals stemmen. Wij begrijpen het belang van een toegankelijk stemlokaal voor een inclusieve democratie waarin elke stem telt.

Wij staan zeker open voor het bezoeken van stemlokalen om de toegankelijkheid te inspecteren en te verbeteren. Dit is vooral het geval wanneer het gaat om meerdere locaties binnen een bepaalde regio of gemeente. Door meerdere stemlokalen tegelijkertijd te evalueren, kunnen wij efficiënter plannen en ervoor zorgen dat onze oplossingen een breder bereik hebben en een grotere impact maken.

Voordat een fysiek bezoek plaatsvindt, is het vaak nuttig om eerst een vooroverleg te hebben. Dit kan telefonisch of via een online meeting. Tijdens dit gesprek kunnen we bespreken hoe de huidige situatie is, wat de specifieke behoeften zijn en hoe de drempels en andere toegangsbarrières het beste opgemeten kunnen worden. Dit vooroverleg stelt ons in staat om ons bezoek beter voor te bereiden en te zorgen dat we alle benodigde materialen en informatie hebben om effectieve adviezen en oplossingen te bieden. Ook kunnen wij u laten zien op welke manieren u zelf de drempels kunt opmeten. 

We raden beheerders of verantwoordelijken van stemlokalen aan om contact met ons op te nemen om een afspraak te plannen voor zowel de voorbespreking als het eventuele bezoek. Door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat de stemlokalen toegankelijk zijn voor iedereen, wat bijdraagt aan een meer inclusieve en representatieve democratische ervaring.

Bij Roege Drempelhulpen zijn we toegewijd aan het creëren van een omgeving waar iedereen, ongeacht mobiliteit, volwaardig kan deelnemen aan het democratische proces. Laat ons u helpen om de toegankelijkheid van uw stemlokalen te verbeteren. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Samen maken we een verschil.