Wanneer kies ik voor een budget drempelhulp?

De juiste keuze is afhankelijk van het gebruik en de plek van de drempelhulp

Wie gebruikt de drempelhulp en met welk hulpmiddel gaat u over de drempelhulp heen?

Wie gebruikt de drempelhulp?

Drempelhulpen worden gebruikt door minder validen, motorrijders en op de bouwplaats. Voor de laatste 2 mag een drempelhulp veel steiler zijn van voor de eerste. Maar ook minder validen zijn natuurlijk allemaal anders. Een minder valide die elke dag sport is anders dan iemand die net in een rolstoel zit na een heupoperatie. Een budget drempelhulp is steiler dan andere drempelhulpen. Dus wilt u een drempelhulp kopen? Houdt hier dan rekening mee.

Met welk hulpmiddel gaat u over de drempelhulp heen?

Het is vooral belangrijk om te bepalen hoe groot de wielen van het hulpmiddel zijn. Hoe groter, hoe waarschijnlijker het is dat een budget drempelhulp heel erg goed voldoet. Een budget drempelhulp is wat minder geschikt voor gebruik met een rollator maar raden wij echt af als het gaat om een trippelstoel of infuuskar. Daarnaast moet er nog rekening worden gehouden met de bodemvrijheid van het hulpmiddel. Dit is vooral bij een infuuskar en trippelstoel erg laag maar ook bij bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel bij een ‘streng’ afgesteld anti- kiepwiel.

Wat is bodemvrijheid?

Bodemvrijheid is de ruimte tussen het bodemoppervlak en het laagste punt aan de onderkant van een voertuig zoals een scootmobiel of rolstoel. Dit is dus bij een ‘streng’ afgesteld anti- kiepwiel erg weinig omdat deze dan erg laag bij de grond is gemonteerd. Meten is weten, is het advies maar lukt het u niet om zelf deze maten op te meten dan komen wij hier vast samen telefonisch uit. Bij twijfel moet het toch nagemeten worden maar waarschijnlijk kunnen wij met een aantal vragen achterhalen of u rolstoel of scootmobiel voldoet. Wilt met de auto over de drempelhulp? Kijk dit dan ook goed na als u een lage auto heeft.