Wat is de maximale belasting van een kabelbrug?

De maximale belasting is per kabelbrug verschillend. Dit is afhankelijk van waar de kabelbrug voor is geproduceerd. Wij leveren bijvoorbeeld een kabelbrug voor elektrische auto’s waarvan de maximale belasting 1500 kg is. Dat betekent dat als de auto met 2 van de 4 wielen op de kabelbrug rijdt de auto niet zwaarder dan 3000 kilo mag zijn. De meeste auto’s komen bij lange na niet op dit gewicht, maar leg je deze op een plek neer waar ook bestelbusjes rijden dan moet er toch even opgelet worden. Een Bestelbus heeft namelijk een maximaal gewicht van 3500 kg (bestelbus + inhoud). Onze ervaring is echter dat deze kabelbruggen op de stoep of op de eigen oprit worden gelegd en daar is het van tevoren duidelijk welk verkeer er overheen gaat. In veel gevallen zal dit lopend en fietsend verkeer zijn.

Daarnaast hebben we een lijn met kabelbruggen die een maximale belasting hebben van 12 ton tot 40 ton. Dit betekent dat hierover een vrachtwagen kan rijden. Het toegestane maximale gewicht van een vrachtwagen in Nederland is 50.000 kilo. Een vrachtwagen zelf weegt 2 tot 10.000 kilo. Het totale maximale gewicht is dan dus 60 duizend kilo. Vrachtwagens hebben weer meer dan 4 wielen, zeker die vrachtwagens die zo zwaar zijn. U zult dan dus het gewicht per wiel (of per 2 wielen) uit moeten rekenen bij gelijke belasting. Dan weet u of de vrachtwagen over de desbetreffende kabelbrug heen kan rijden.

Onze kabelbruggen zijn er dus in verschillende maximale belastingen omdat de materiaalsterkte er van afgeleid is en daarmee ook direct de prijs. Daarom hebben we ook kabelbruggen met een iets lagere maximale belasting, die we dan wel voor een iets lagere prijs kunnen aanbieden. Wilt u een kabelbrug kopen maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Neem dan contact met ons op. Dan helpen wij u graag verder.