Wat is de maximale belasting van een verkeersdrempel?

De maximale belasting van een verkeersdrempel is 60.000 kg. Dit zorgt er voor dat ook een vrachtwagen over de verkeersdrempel kan rijden zonder schade aan te brengen.

Bent u toch bang dat de vrachtwagens die over uw terrein heen rijden te zwaar zijn voor de verkeersdrempel? Dat is niet nodig.

De zwaarste vrachtwagen

De toegestane maximum massa van een vrachtwagen in Nederland is 50 ton(= 50.000 kg). Een vrachtwagen zelf weegt 2.000 tot 10.000 kg. Het maximale gewicht is dus 60.000 kg. Zelfs als de maximale belasting hoger zou zijn dan deze 60.000 kg dan was het geen probleem om er overheen te rijden. Een vrachtwagen heeft namelijk altijd meer dan 1 wiel, die allemaal een gedeelte van het gewicht dragen. Het gewicht van een vrachtwagen inclusief vracht zal dus nooit hoger zijn dan de maximale belasting van 60.000 kg.

Er zijn voertuigen die meer wegen met een hogere maximale belasting. Weet u wat het gewicht is van deze voertuigen? Maak dan de som zoals deze hierboven staat en u weet of de maximale belasting te laag is voor uw voertuig. 

Een verkeersdrempel kopen met deze maximale belasting? Wij horen het graag als u nog ergens over twijfelt. 

Technische details

Andere technische gegevens over de verkeersdrempels vindt u bij het desbetreffende product. Hier vindt u meer informatie over het materiaal, het gewicht, afmetingen, kleuren, en maximale snelheid. Ook vindt u hier meer informatie over het onderhoud en de montage van een verkeersdrempel.

Beschikbare maten

De verkeersdrempels zijn modulair, dus u kunt zelf bepalen hoe lang u de verkeersdrempel maakt. De middenstukken hebben een breedte van 50 cm, de eindstukken hebben een breedte van 25 cm. De breedte van de verkeersdrempel is standaard 40 cm.