Wat is de maximale lengtemaat voor een drempelvervanger?

De maximale maat van een drempelvervanger is 250 centimeter. U kunt deze lange lengtes bestellen via de categorie drempelvervangers

Zelf op maat zagen

Als u zelf de mogelijkheid de drempelvervangers op maat te maken dan kunt u het beste de volle lengtemaat bestellen in plaats van de drempelvervangers op maat. Dit is vooral voordeliger als je veel vaker drempelvervangers gebruikt. Bijvoorbeeld omdat je werkt voor een woningbouwvereniging of als je alle ruimtes toegankelijk maakt in een verzorgingstehuis. Als deze deuren bijvoorbeeld allemaal 120 cm zijn dan is het voordeliger om dit zelf op maat te zagen.

Het is echter wel zo dat in het werk drempelvervangers op maat zagen risico’s met zich mee brengen. Zo is er kans op aluminium splinters. Als je deze splinters in je oog krijgt dan kan dit zeer schadelijk zijn. Gebruik dus altijd een veiligheidsbril tijdens het zagen. Deze aluminiumsplinters kunnen ook de vloer beschadigen, direct opruimen na het zagen is dus verstandig.

Wij zagen de aluminium drempelvervangers op de werkbank met een afkortzaag. Zo krijg je het mooiste resultaat. In het werk kan het aluminium ook gezaagd worden met een decoupeerzaag.

Als u liever heeft dat wij dit doen, dan doen wij dit uiteraard graag. U kunt ook eventurele inkeping aan ons doorgeven zodat wij die er direct in kunnen zagen. 

Uiteraard is het bestellen van de andere standaardmaat, namelijk 100 cm altijd voordeliger als dit de maat is van de drempels. Een drempelvervanger met inkeping, verzonken schroefgaten in 100 cm of kleiner bestel je eenvoudig via onze rekenmodule ‘drempelvervanger tot 100 cm’

De keuze

Kortom, heb je ervaring met aluminium? Ken je de risico’s en heb je de juiste gereedschappen en veiligheidsmiddelen dan is het bestellen van een volledige lengte voordeliger dan een drempelvervanger op maat.

Gebruik je nooit een decoupeerzaag en heb je ook geen veiligheidsbril geef ons dan de maten door en dan zagen we de drempelvervanger direct voor uw op maat.