Wat is het verschil tussen een kabelbrug, kabelheuvel, kabeldrempel en kabelbeschermer?

Een kabelbrug, kabelheuvel, kabeldrempel en kabelbeschermer zijn allemaal ontworpen om kabels en leidingen te beschermen tegen beschadiging door voertuigen of voetgangers. Het belangrijkste verschil tussen deze apparaten is echter hun ontwerp en toepassing. Maar in veel gevallen worden deze termen door elkaar heen gebruikt. 

  • Een kabelbrug is een stevig en vaak verhoogd platform dat over kabels of leidingen wordt geplaatst om voertuigen of voetgangers eroverheen te laten rijden of lopen zonder ze te beschadigen. Kabelbruggen worden vaak gebruikt in industriële omgevingen zoals fabrieken en magazijnen, waar kabels en leidingen op de grond liggen. Ook is dit de verzamelnaam voor alle andere soorten kabelbruggen. 

  • Een kabelheuvel is een verhoging die over kabels of leidingen wordt geplaatst om voertuigen te dwingen langzamer te rijden en ze zo te beschermen tegen beschadiging. Kabelheuvels worden vaak gebruikt op parkeerterreinen of andere gebieden waar voertuigen kunnen worden gereden. 

  • Een kabeldrempel lijkt op een kabelheuvel, maar heeft meestal een scherpere hoek om voertuigen nog meer te dwingen langzamer te rijden. Kabeldrempels worden vaak gebruikt op wegen waar hoge snelheden niet wenselijk zijn, zoals woonwijken. Deze kabeldrempels worden dus ook gebruikt als verkeersdrempel en zijn daarom ook geschikt op een bouwterrein waar en veel kabels bescherming nodig hebben en de vaak tijdelijke situatie vraagt om langzamer te rijden. 

  • Een kabelbeschermer is een eenvoudiger apparaat dat over kabels of leidingen wordt geplaatst om ze te beschermen tegen beschadiging door voertuigen of voetgangers. Kabelbeschermers zijn meestal gemaakt van duurzaam materiaal zoals rubber en worden vaak gebruikt op bouwplaatsen of andere tijdelijke locaties waar kabels en leidingen aan de oppervlakte liggen. Deze zijn meestal net iets kleiner en worden dus gebruikt voor kleinere kabels en hebben een iets lagere maximale belasting. 

Bij Roege Drempelhulpen gebruiken we de verzamelnaam 'kabelbrug' voor alle kabelbeschermers, kabeldrempel en kabelheuvels die wij in ons assortiment hebben.