Wat is het verschil tussen een snelheidsdrempel en een verkeersdrempel?

Een verkeersdrempel, verkeersdrempel of snelheid verkeersdrempel is een aanpassing die bestuurders er toe moet bewegen hun snelheid aan te passen. Om dat het een snelheid remmende maatregel is wordt dit ook vaak een snelheidsdrempel genoemd. 

Iets anders is een verkeersplateau. Dit vind je vaak bij kruispunten en hebben als doel behalve snelheid remmend ook attentie verhogend te zijn. Het laatste zorgt er voor dat het kruispunt veiliger is voor overstekende fietsers en voetgangers. Deze zie je vaak in woonwijken en bij scholen. 

verkeersdrempel kopen

Bij Roege Drempelhulpen kun je verkeersdrempels kopen, welke je dus ook snelheidsdrempels kunt noemen. 

Een verkeersdrempel is er in vele soorten en maten. De juiste versie voor u hangt af van de toepassing. Door de gemeente wordt er vaak een verkeersdrempel in het straatwerk verwerkt. U kent ze wel, de drempels die u in de wijk vindt om aan te geven dat de snelheid gematigd moet worden. De verkeersdrempels die u bij Roege Drempelhulpen vindt zijn de varianten die u vindt aan het begin van bijvoorbeeld een parkeerterrein. Vaak is dit parkeerterrein niet van de gemeente maar van een bedrijf, woningbouwvereniging, school of een VVE. De verkeersdrempels zijn uitstekend geschikt voor het gebruik in een magazijn of buiten op het asfalt of stenen. 

Vaak heeft bijvoorbeeld een appartementencomplex een eigen parkeerterrein waar de eigen bewoners verantwoordelijk zijn voor het onderheid en de veiligheid op het terrein. Al snel blijkt dat er te snel gereden wordt en wordt er gezocht naar een oplossing. Een verkeersdrempel integreren in het straatwerk is een enorm prijzige oplossing. Een verkeersdrempel die u op de op het straatwerk monteert die is vele malen voordeliger en is vaak net zo efficiënt. Door de geel- zwarte kleur schakering wordt de automobilist gewezen op de situatie. De automobilist is direct alert, en zal het tempo matigen. Vaak worden deze verkeersdrempels gebruikt net voor een hefboom of gecombineerd met een bord met daarop de gewenste snelheid of een waarschuwing zoals bijvoorbeeld: ‘spelende kinderen’