Wat wordt bedoeld met de diepte van een drempelhulp?

Afmetingen van een drempelhulp.

Wanneer we het over de afmetingen van een drempelhulp hebben dan gebruiken we verschillende termen. Dit zijn hoogte, breedte, diepte, lengte en afloop.

De diepte van een drempelhulp bepaalt de hellingshoek

De hellingshoek is heel erg belangrijk bij het bepalen of de drempelhulp geschikt is. De diepte is bepaald op basis van de hoogte van de drepelhulp. De diepte wordt door anderen ook vaak lengte of breedte genoemd daarom hieronder een afbeelding van wat wij bedoelen. 

De diepte van de bovenste drempelhulp is maar 33 cm en de drempelhulp is dus heel erg steil. 

         

De tweede drempelhulp heeft een diepte van 53,5 cm en is dus een stuk minder steil. 

 

Hoogte van een drempelhulp

De hoogte van een drempelhulp wordt in de gemeten op het punt welke tegen het kozijn aan komt. We noemen dit ook wel de achterzijde van de drempelhulp. De hoogte geeft dus eigenlijk aan voor welk hoogteverschil deze drempelhulp het beste geschikt is.

De breedte of lengte van een drempelhulp

De breedte van de drempelhulp wordt ook vaak de lengte van de drempelhulp genoemd. Wij bedoelen hiermee de afmeting van links naar rechts gemeten, wanneer de drempelhulp voor de deur zou liggen. De meeste deuren zijn ongeveer 90 cm breed. In de meeste gevallen zal daarom een drempelhulp met een breedte van 90 cm voldoende zijn. Wanneer het gaat om drempelhulpen van meer dan 90 cm dan gebruiken we ook wel de term 'langere lengte'.

Afloop

De meeste van onze drempelhulpen hebben een afloop tot bijna 0 mm. Dit houdt in dat de drempelhulp helemaal afloopt tot de grond en dus het hele hoogteverschil wegneemt. Echter bij een aantal van onze drempelhulpen is dit niet het geval. Bijvoorbeeld de budgetdrempelhulp heeft als het ware een opstaand randje, van vooraf gezien. Staat er bijvoorbeeld afloop 7 mm dan loopt de drempelhulp niet helemaal af tot 0 mm, maar doet hij dit tot 7 mm. Is een obstakel met een hoogte van 7 mm (zoals in dit genoemde voorbeeld) geen probleem dan kunt u gerust kiezen voor deze drempelhulp. Maar wanneer dit wel een probleem vormt, bijvoorbeeld bij hulpmiddelen met kleine wielen, dan kunt u beter voor een drempelhulp kiezen die tot 0 mm afloopt zoals onze comfort line drempelhulpen