Welke drempelhulp is geschikt voor het toegankelijk maken van de garage voor een auto?

Als u de auto in de garage wilt zetten is het vervelend als hier een drempel voor zit. Soms zijn die drempels heel hoog maar zelfs kleinere drempeltjes kunnen al vervelend zijn. Voor het toegankelijk maken van een garage of schuur voor een auto zijn bijna alle drempelhulpen geschikt. De meeste drempelhulpen zijn geschikt om met een vrachtwagen overheen te rijden, een auto is dus geen probleem. We hebben ook drempelhulpen waarvan de maximale belasting 400 kg is maar aangezien een auto gemiddeld leeg 1000 kg is de belasting voor de drempelhulp (per wiel) nooit meer dan 400 kg.

De mogelijkheden

Het belangrijkste is dat u eerst de hoogte opmeet. Daarna kunt u in het assortiment de verschillende drempelhulpen bekijken om te zien welke drempelhulp voor u geschikt is. De drempelhulpen die geschikt zijn voor auto’s vind u onder ‘auto drempelhulpen’. Hier vindt u de rechte drempelhulpen, comfort line drempelhulpen en de budgetdrempelhulpen.

De breedte

De breedte is natuurlijk ook belangrijk. De meeste auto’s zijn ruim 2 meter breed. En hoewel de spoorbreedte van de auto net onder de 2 meter ligt is het voor u wel zo makkelijk als de drempelhulp minimaal 2 meter is. Standaard drempelhulpen zijn verkrijgbaar in elke breedtemaat tot en met een hoogte van 2 cm. Daarboven hebben de drempelhulpen een standaardbreedte van 90 of 110 cm. Dit kunnen we uiteraard ook op maat maken. Voor maatwerk kunt u gaan naar ‘drempelhulpen op maat gemaakt’. Helaas is maatwerk uit aluminium niet mogelijk, daarvoor zijn auto’s te zwaar.

Het is bij groter hoogteverschillen ook mogelijk om 1 van onze budgetdrempelhulpen te kiezen:  Budget drempelhulp 10 cm of Budget drempelhulp 15 cm. Deze hebben een breedte van 60 cm en kunt u op de plekken waar u rijdt plaatsen. U heeft dan een 2 stuks nodig. Deze drempelhulpen zorgen voor een voordelige oplossing voor grotere hoogteverschillen.