Is het nodig dat ik alle binnendrempels apart opmeet of zijn binnendrempels allemaal even hoog?

Binnendrempels zijn vaak niet zo hoog. Meestal zijn de binnendrempels maximaal 2 centimeter. 

Vaak liggen er in een huis allemaal dezelfde drempels en gaat de bewoner er dan logischerwijs van uit dat de drempels allemaal even hoog zijn. Helaas kan dit niet altijd. Waarom raden wij aan toch alle drempels op te meten?

1. De hoogte is afhankelijk van geplaatste vloer. 

Drempels worden vaak geplaatst op de betonnen ondervloer. Daarna wordt de vloer er overheen gelegd. De vloer in de ene ruimte kan net iets hoger zijn geplaatst dan de vloer aan de andere zijde. Bijvoorbeeld omdat het laminaat in de hal net iets hoger is dan het tapijt in de woonkamer. 

Zeker bij een badkamer is dit zo. Vaak is de drempel aan de binnenzijde van de badkamer ongeveer 2 cm omdat ook tegelijkertijd de waterkering is. Maar de vloer in de hal voor de badkamer is geen tegelvloer en moet daarom apart worden opgemeten. 

2. Een vloer kan scheef zijn. 

Vaak zijn betonvloeren niet helemaal egaal. Veel zal het niet schelen maar het kan wel 1 of 2 millimeter zijn en dit kan er voor zorgen dat een drempelhulp van 2 cm te hoog is aan 1 zijde. 2 mm lijkt weinig maar 2 millimeter te veel zorgt er voor dat hij vanaf de andere zijde 2millimeter uitsteekt en dit is een obstakel en zorgt voor struikelgevaar. 

3. De vloer is over een eerder gelegde vloer heen gelegd.

Soms wordt er over de bestaande vloer weer een nieuwe vloer geplaatst. De hoogte van de vloeren in de woning kan dan verschillen. 

Dus meten is weten! Weet u niet zeker of een drempel 1,6 cm is of 2,0 cm. Dat is ook heel moeilijk te meten. Daarom leveren wij gratis monsters van deze drempelhulpen in de juiste maat. U kunt dan uitproberen of de maat past.