Aandacht voor toegankelijkheid in de lokale politiek

Aandacht voor toegankelijkheid in de lokale politiek
26 juli 2018
Aandacht voor toegankelijkheid in de lokale politiek

Foto: Pixabay.com

Aandacht voor toegankelijkheid in de lokale politiek

Wij zijn al langer van mening dat er meer aandacht moet komen voor het thema toegankelijkheid voor mensen met een beperking, maar nu wordt het ook in de lokale politiek aangekaart.

Onlangs is er in de media een artikel verschenen waarin staat dat de gemeenteraad van de gemeente Borger-Odoorn unaniem van mening is dat er binnen het Recreatieschap Drenthe meer aandacht moet komen voor de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Nb. Het Recreatieschap Drenthe is een gemeentelijk samenwerkingsverband op het gebied van Recreatie en Toerisme in de provincie Drenthe en de gemeente Ooststellingwerf (Frl.)

In het artikel geeft de fractievoorzitter van de PvdA aan teleurgesteld te zijn over het feit dat in de nieuwe begroting van het Recreatieschap niet wordt gesproeken over het toegankelijk maken van recreatieve voorzieningen voor mensen met een beperking.

Bij het bespreken van de begroting van het Recreatieschap hebben de PvdA en het CDA deze kwestie aangekaart. De andere partijen binnen de raad waren het er unaniem over eens dat dit anders zou moeten en heeft hun steun uitgesproken.

Roege International zet zich al jaren in voor de fysieke toegankelijkheid van gebouwen. Wij juichen het daarom ook toe dat er ook vanuit andere hoeken wordt aangegeven hoe belangrijk het is om te werken aan toegankelijkheid voor een ieder. Wij hopen dan ook dat het erkennen en bespreekbaar maken van het probleem leidt tot daadwerkelijke maatregelen.

Wilt u het gehele artikel lezen? Via onderstaande link is het artikel beschikbaar.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/136588/Borger-Odoorn-Recreatieschap-Drenthe-moet-meer-doen-voor-mensen-met-beperking

Bent u in het bezit van, of bent u beheerder van, een gebouw welke beperkt toegankelijk is? Weet u niet hoe u de toegankelijkheid kunt vergroten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, zodat wij samen met u kunnen kijken naar een mogelijke oplossing.

Overigens is het goed om te weten dat wij ons niet enkel beperken tot het toegankelijk maken van gebouwen voor mensen met een beperking. Wij kunnen namelijk ook de toegankelijkheid voor al uw rollend materieel vergroten. Denk hierbij aan het toegankelijk maken van ruimtes voor een heftruck, palletwagen, regaalkar of serveerwagen.