Alle stembureaus en stemlokalen toegankelijk. Stap 2

Alle stembureaus en stemlokalen toegankelijk. Stap 2
17 oktober 2020
Alle stembureaus en stemlokalen toegankelijk. Stap 2

Nog 5 maanden tot de Tweede Kamerverkiezingen 2021

Alle stembureaus en stemlokalen toegankelijk. Stap 2

De verkiezingen komen steeds dichterbij. Weet u al of in uw gemeente alle stembureaus en stemlokalen toegankelijk zijn voor mensen met een beperking? Kan iemand met een rolstoel, rollator of scootmobiel over eventuele drempels bij het stembureau?

In voorgaande blogs hebben wij aangegeven dat wij u kunnen helpen bij het toegankelijk maken van alle stembureaus en stemlokalen voor mensen met een beperking. Omdat we weten dat dit een proces is wat over meerdere schijven loopt en plaats vindt in meerdere fases doen wij dit in stappen.

Stap 1 Het beoordelen van toegankelijkheid van stembureaus en het opmeten van drempels.

De eerste stap is het beoordelen van toegankelijkheid van stembureaus en stemlokalen en het opmeten van drempels. Aan de hand hiervan maken wij een rapport en bieden wij u een offerte aan voor de plaatsing en levering van drempelhulpen.

Stap 2 Het leveren van de drempelhulpen

Nadat u van ons een inventarisatie heeft ontvangen kunt u ervoor kiezen om de drempelhulpen voor uw stembureaus en stemlokalen te bestellen. Gezamenlijk met de inventarisatie heeft u van ons een offerte ontvangen met daarin een overzicht van wat wij voor u kunnen betekenen. Naast een duidelijk kostenoverzicht per drempel ontvangt u van ons ook een aanbod voor het monteren van de drempelhulp.

Levering drempelhulpen stembureaus

Wanneer u er voor kiest om de stembureau drempelhulpen door ons te laten leveren kan dit op verschillende manieren. Bijvoorbeeld:

  • De drempelhulpen worden door ons naar de verschillende stembureaus of stemlokalen verzonden
  • De drempelhulpen worden door naar één centraal adres gezonden maar ze worden wel apart verpakt.
  • De drempelhulpen worden door ons meegenomen wanneer we ze komen monteren (dit natuurlijk alleen wanneer u ook heeft gekozen voor montage door ons)

Levering wordt altijd gedaan in overleg met de klant.

Handleiding montage drempelhulpen

In de offerte staat duidelijk vermeld wat de kosten van de drempelhulpen zijn en wat de kosten van een eventuele montage zijn. Dit geeft u de mogelijkheid om zelf te beslissen of u de drempelhulpen zelf gaat monteren of niet. Wanneer u er voor kiest om de drempelhulpen zelf te monteren dan zullen wij altijd een handleiding mee leveren voor het monteren van de drempelhulpen.