Alle stembureaus en stemlokalen toegankelijk. Stap 3

Alle stembureaus en stemlokalen toegankelijk. Stap 3
30 oktober 2020
Alle stembureaus en stemlokalen toegankelijk. Stap 3

Nog 4,5 maanden tot de Tweede Kamerverkiezingen 2021

Met nog maar 4,5 maanden te gaan tot aan de verkiezingen wordt het toch echt tijd om er voor te zorgen dat het straks goed geregeld is met de toegankelijkheid van stembureaus en stemlokalen in uw gemeente.

Toegankelijk maken van stembureaus en stemlokalen, een stappenplan.

Zoals eerder aangegeven kunnen wij u helpen met helpen met het toegankelijk maken van stembureaus en stemlokalen in uw gemeente. Dit is een proces welke uit meerdere stappen bestaat.

Stap 1 Het beoordelen van toegankelijkheid en het opmeten van drempels

Stap 2 Het leveren van drempelhulpen voor stembureaus en stemlokalen

Stap In deze blog leggen we meer uit over stap 3. Het monteren van drempelhulpen.

 

Stap 3 Het monteren van drempelhulpen

In de eerdere stappen heeft u van ons een rapport en een offerte voor het leveren en plaatsen van drempelhulpen ontvangen. De kosten voor de montage van drempelhulpen zijn in deze offerte apart vermeld. Immers u kunt er ook voor kiezen om de montage van drempelhulpen zelf te doen. Wilt u de montage van drempelhulpen door ons laten doen dan heeft u verschillende mogelijkheden.

  • Optie 1: Het monteren van de drempelhulpen vanaf zes weken voor de verkiezingsdatum. Dit is een goede opties waar een permanente drempelhulp wordt gemonteerd. We monteren deze dan vast op de ondergrond, zodat deze niet weg te nemen is.
  • Optie 2: Het monteren van de drempelhulpen vanf 1 week voor de verkiezingsdatum.

Deze drempelhulpen worden vast gelegd en eventueel op bepaalde plekken los bijgeleverd zodat ze met onze instructie op de verkiezingsdag kan worden neergelegd.

  • Optie 3: Het monteren van de drempelhulpen vanaf 24 uur voor de verkiezingsdag.

Dit is een goede optie wanneer er geen permanente drempelhulp mogelijk is, of wanneer een deur bijvoorbeeld open moet blijven wanneer er een drempelhulp voor komt te liggen.

Weet u al welke optie in uw gemeente de voorkeur heeft? Graag maken wij met u een plan op maat. Wilt u weten hoe? Neem dan contact met ons op. Samen zorgen we ervoor dat uw gemeente toegankelijk is tijdens de verkiezingen.