De meeneemdrempel, een mobiele oplossing voor hoogteverschillen.
Vaak schrijven we in onze blogs over onderwerpen die op dat moment actueel zijn, te denken valt hierbij aan de verkiezingen, week van de toegankelijkheid of vakantie. Maar soms is het ook goed om eens te schrijven over onze producten. In dit geval de meeneemdrempel.
Wanneer we een toegankelijkheidsprobleem willen oplossen wordt er vaak gedacht aan een permanente oplossing, een oplossing die blijft liggen. Maar in sommige gevallen is dit niet mogelijk. Gaat het bijvoorbeeld om het oplossen van een hoogteverschil bij schuifdeuren of het betreft een deur waar de drempel tegenaan valt, dan kan de drempelhulp niet blijven liggen. In zo’n geval kan de meeneemdrempel een oplossing zijn.
De meeneemdrempel is een opvouwbare drempelhulp welke hoogtes tot 5 cm kan overbruggen. Hij is opvouwbaar, licht van gewicht en voorzien van een uitsparing welke als handvat dient.
Doordat de meeneemdrempel opvouwbaar is bestaat hij uit twee zijden. Gaat het om een drempel tot 5 cm dan leg je het scharnier op de drempel en is oprijden aan de ene kant, en afrijden aan de andere kant mogelijk. Betreft het een hoogteverschil van meer dan 5 cm, dan kunnen beide delen aan één kant worden geplaatst. Dan is het enkel mogelijk om op- en af te rijden aan één kant.
Recentelijk is de meeneemdrempel getest op het, door Scouters georganiseerde, Testival. De meeneemdrempel scoorde hierop erg hoog. Het lage gewicht, handige handvaten en de eenvoud waarmee het hulpmiddel op te vouwen is tot een goed vervoerbaar pakketje scoorden hoog. “Gemakkelijk in gebruik, geen struikelgevaar, kortom het vergroot de mobiliteit” aldus de testers.
De meeneemdrempel is dus te gebruiken als hulpmiddel op een plaats waar geen permanente oplossing kan blijven liggen, maar zoals door de testers is aangegeven, is het ook een mogelijkheid om de eigen mobiliteit te vergroten. De geïntegreerde handvatten in combinatie met het formaat en gewicht zorgen ervoor dat het geen probleem is om het hulpmiddel mee te nemen. Hierdoor kan op veel plaatsen de eigen toegankelijkheid / zelfredzaamheid worden vergroot.