Drempelhulp, drempelverlager, drempelverhoger of toch oprijplaat?

Drempelhulp, drempelverlager, drempelverhoger of toch oprijplaat?
21 januari 2021
Drempelhulp, drempelverlager, drempelverhoger of toch oprijplaat?

Verschillende benamingen voor een drempelhulp

Er zijn nog al wat benamingen voor een drempelhulp. We horen woorden als skeg, scheg drempelverhoger, drempelverlager, oprijplaat etc. voorbijkomen. Hoewel het allemaal verschillende benamingen zijn is het doel hetzelfde. Het overbruggen van een hoogteverschil.

Skeggen en scheggen

In een eerdere blog hebben we het gehad over skeggen. Een skeg of scheg is eigenlijk niets anders dan een object met meerdere vlakken, negen ribben en zes hoekpunten. Overeenkomstig dus met onze drempelhulpen met schuine zijden.

Drempelverhoging of drempelverhoger

Een drempelverhoger of drempelverhoging wordt waarschijnlijk zo genoemd omdat je bij een drempel een bepaald hoogteverschil hebt en dit wil je overwinnen. Eigenlijk heb je dus een verhoging vóór een drempel nodig. Door de woorden samen te brengen krijg je dus een drempelverhoging. Een drempelverhoging zegt niets over de vorm en dus zou iedere drempelhulp hiervoor in aanmerking komen.

Drempelverlaging of drempelverlager

De naam drempelverlaging of drempelverlager gaat waarschijnlijk gepaard met dezelfde gedachte als die van drempelverhoging. Eigenlijk wil je een drempel wegnemen of drempel verlagen. Ook in dit geval wordt de drempel genoemd in combinatie met wat je er mee wilt doen. Een drempelverlager dus. Ook hier wordt niets over de vorm gezegd en kan het dus iedere drempelhulp betreffen.

Oprijplaat

In tegenstelling tot een drempelverhoger of drempelverlager zegt een oprijplaat wel iets over de vorm. Wanneer ik het opzoek lees ik dat er met een plaat een vlak, plat en relatief dun stuk materiaal wordt bedoeld. Om een hoogteverschil te overbruggen wordt een plaat tegen het obstakel gelegd, waarna op en afrijden mogelijk met zijn. Wanneer we het dus over een oprijplaat hebben dan gaat onze eerste gedachte uit naar onze aluminium drempelhulpen en onze pvc drempelhulp.

Verschillende benamingen drempelhulp maar het doel is hetzelfde

Hoewel er dus verschillende benamingen voor een drempelhulp zijn, is het doel altijd het zelfde. Het vergroten van de toegankelijkheid. Wilt u de toegankelijkheid van een pand of woning vergroten? Drempelhulpen.com kan u hierbij helpen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.