Drempelhulp voor driewieler of driewielfiets

Drempelhulp voor driewieler of driewielfiets
20 november 2020
Drempelhulp voor driewieler of driewielfiets

Drempelhulp voor driewieler of driewielfiets

Steeds vaker krijgen wij de vraag of we ook drempelhulpen voor een driewielfiets verkopen. Het antwoord daarop kan duidelijk zijn. Ja, die verkopen we. Welke drempelhulp geschikt is voor uw driewielfiets leest u in deze blog.

Gewicht van de driewieler

Het gewicht van een driewieler vormt geen bezwaar voor een drempelhulp. Onze drempelhulpen zijn er namelijk voor gemaakt om een ruimte toegankelijk te maken voor bijvoorbeeld een scootmobiel of rolstoel. Maar ook zwaardere voertuigen zoals een auto of heftruck vormen geen probleem voor een drempelhulp. Het is dan ook geen probleem om met een driewielfiets over een drempelhulp te rijden.

Breedte van een driewielfiets

Bij de aanschaf van een drempelhulp voor een driewieler is het goed om te kijken naar de breedte van een driewieler. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij dit nagezocht. Veel driewielfietsen zijn van het merk Van Raam, daarom gebruiken we dit even als richtlijn. Van Raam maakt driewielers die over het algemeen een maximale breedte van 75 cm hebben. Uitgaande van deze afmeting kunt u zowel een rubber drempelhulp als een metalen drempelhulp toepassen. Deze drempelhulpen zijn namelijk leverbaar in een breedte van meer dan 75 cm.

Permanente drempeloplossing of verplaatsbare drempelhulp

Aangezien nagenoeg al onze drempelhulpen geschikt zijn kunt u nog kiezen of de drempelhulp permanent mag blijven liggen of dat de drempelhulp steeds moet worden weggehaald. Rubber drempelhulpen zijn over het algemeen wat zwaarder. Als permanente oplossing is dit natuurlijk geen probleem. Maar wilt u de drempelhulp regelmatig verplaatsen dan kunt u het beste kiezen voor een aluminium drempelhulp.

Voordelige drempelhulp voor een driewielfiets?

Zoekt u een voordelige drempelhulp voor een driewieler? De budgetdrempelhulp is een voordelige drempeloplossing. Wel is het goed  om na te denken of de drempelhulp alleen voor de driewieler wordt gebruikt of ook voor andere hulpmiddelen? De budgetdrempelhulp heeft aan de voorzijde nog een klein opstaand randje. Voor grote wielen zoals bij een driewieler het geval is, is dit geen probleem. Wit u echter de drempelhulp ook oplopen met bijvoorbeeld een rollator, dan kan dit een bezwaar zijn.

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte drempelhulp voor een driewieler?

Mogelijk heeft u aan de hand van deze informatie een keuze kunnen maken voor een geschikte driewieler drempelhulp. Mocht u er niet helemaal uitkomen of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.