Drempelhulp zelf maken of drempelhulp zelf plaatsen

Drempelhulp zelf maken of drempelhulp zelf plaatsen
7 juli 2020
Drempelhulp zelf maken of drempelhulp zelf plaatsen

Wanneer u een drempelprobleem heeft dan zult u zich er vaak eerst geruime tijd aan ergeren voordat er actie wordt ondernomen. Want hoe moet een drempelprobleem immers worden opgelost? Gaat u een drempelhulp zelf maken, gaat u zelf een drempelhulp plaatsen of laat u een drempelhulp maken en plaatsen? Allemaal vragen waarop u een antwoord moet vinden om te komen tot een goede drempeloplossing.

Houten drempelhulp maken

U kunt een houten drempelhulp zelf maken, met het juiste gereedschap heeft u zo een drempelhulp van hout gemaakt. Maar veel hout is niet geschikt als drempelhulp hout. Een drempelhulp van hout is niet massief en kan daardoor makkelijk doorzakken. En dan heb je als materiaal ook drempelhulp hout nodig wat bestand is tegen water. Immers een houten drempelhulp houdt water vast en gaat hierdoor uitzetten en doorzakken.

Aluminium drempelhulp maken

Hout is niet het beste materiaal voor een drempelhulp. Het is dan wel eenvoudig te bewerken, maar een drempelhulp van hout voldoen meestal niet. Over dus naar een ander materiaal, aluminium. Aluminium is materiaal dat geen water opneemt en ook is het van massief materiaal. Aluminium is verkrijgbaar in verschillende diktes, waardoor een aluminium drempelhulp erg stevig kan worden gemaakt. Nadeel aan een aluminium drempelhulp maken is dat het specifieke gereedschappen vereist. Deze heeft niet iedereen tot zijn beschikking. Een drempelhulp van aluminium zelf maken is daarom dan ook best lastig.

Drempelhulp kopen

Wilt u geen drempelhulp zelf maken dan kunt u ervoor kiezen om een kant en klare drempelhulp te kopen. Het voordeel is dat u dan snel een geschikte drempelhulp heeft. Gaat u een drempelhulp kopen dan kunt u kiezen uit diverse materialen, verschillende hoogtes en verschillende breedtes. In de meeste gevallen vindt u dan een passende oplossing. Moet er toch nog een aanpassing worden gedaan dan wordt dat voor u gedaan. U hoeft dus niet over specifieke gereedschappen of materialen te beschikken.

Drempelhulp zelf plaatsen

Wanneer u een drempelhulp heeft aangeschaft dan is nog de vraag: gaat u de drempelhulp zelf plaatsen? Bij drempelhulpen.com werken we met drempelhulpen die u, in de meeste gevallen, eenvoudig zelf kunt plaatsen. Wij zorgen ervoor dat u een drempelhulp op maat ontvangt en u kunt de drempelhulp zelf plaatsen. Vaak volstaat de montage van een drempelhulp door deze enkel op de juiste plaats te leggen. Wilt u de drempelhulp toch aan de ondergrond of het kozijn bevestigen dan is dit te doen door de drempelhulp vast te kitten, te schroeven of te bevestigen door middel van een (vooraf aangebrachte) lijmlaag.

Eigenlijk is het helemaal niet nodig om u eerst aan een drempelprobleem te storen alvorens het probleem op te lossen. Op drempelhulpen.com besteld u gemakkelijk een passende drempelhulp en daarna is deze, zonder specifieke vakkennis, heel goed zelf te monteren.