Drempelhulpen in Siemens fabriek

Drempelhulpen in Siemens fabriek
26 juni 2018
Drempelhulpen in Siemens fabriek

Image source: Siemens Gamesa

In opdracht van bouwcombinatie Heitkamp-Ballast Nedam hebben wij de gigantische fabriek van Siemens (Cuxhaven, Duitsland) mogen voorzien van drempelhulpen. 

Hoogteverschillen op de werkvloer
In de fabriek wordt gewerkt aan de kop van windturbines. Het gehele productieproces van deze zware generatoren wordt nauwkeurig in de gaten gehouden met geavanceerde elektronica. Om deze elektronica niet te beïnvloeden staat deze op een soort zwevende vloer. De zwevende vloer zorgt er echter voor dat er hoogteverschillen ontstaan, welke door de arbeidsinspectie worden afgekeurd.

Arbeidswetgeving
In de Duitse arbeidswetgeving is namelijk opgenomen dat zelfs kleine hoogteverschillen van 4 tot 16 mm worden afgekeurd. (Arbeit BGR 181 unter Punkt 4: „Als Stolperstellen gelten im Allgemeinen Höhenunterschiede von mehr als vier Millimeter“).

De oplossing
Gelukkig vormen hoogteverschillen als deze voor ons geen probleem, en konden wij een oplossing bieden door gebruik te maken van onze rechte drempelhulpen. Nadat wij eerst ter plekke de situatie hebben bekeken, is er voor gekozen om rechte drempeldrempelhulpen op maat te snijden en aan te brengen op de vloer.

Nadat de Arbeidsinspectie de fabriek heeft goedgekeurd is deze aan het begin van dit jaar in gebruik genomen