Nog 6 maanden tot de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Hoe staat het met de toegankelijkheid van stemlokalen in uw gemeente?
Stembureau toegankelijk voor rolstoel, rollator of scootmobiel?
Met nog een half jaar te gaan is het goed om eens na te denken over de toegankelijkheid van de diverse stemlokalen. Volgens de wetgeving moet 100% van alle stembureaus toegankelijk zijn. Dit staat vermeld in de kieswet Art.J 4. Nomaal gesproken is dit al een hele klus, maar wanneer daarbij ook nog de richtlijnen omtrent Corona moeten worden gevolgd dan wordt het er niet gemakkelijker op. Roege International kan u daarbij helpen!
Hoe kunnen wij u helpen om uw stembureau toegankelijk te maken?
Met onze jarenlange ervaring in het toegankelijk maken van gebouwen en ruimtes weten wij natuurlijk als geen ander hoe wij u kunnen helpen met het vergroten van de toegankelijkheid. Samen met u zorgen wij ervoor dat ook mensen die minder valide zijn met hun rolstoel, rollator of scootmobiel over de drempel van een stembureau kunnen rijden.
Stappenplan voor het toegankelijk maken van stembureaus.
Wij begrijpen als geen ander dat traject om stembureaus toegankelijk te maken niet altijd even gemakkelijk is. Vaak is het ook een proces welke over meerdere schijven gaat. We hebben het proces daarom verdeeld in meerdere stappen.
- Stap 1: Het beoordelen van de huidige toegankelijkheid en het opmeten van de drempels.
- Stap 2: Het leveren van de drempelhulpen aan de gemeente
- Stap 3: Het monteren van drempelhulpen bij stemlokalen
- Stap 4: Het demonteren en opslaan van drempelhulpen
Toegankelijk maken van stembureaus nader toegelicht.
De aankomende tijd zullen wij de verschillende stappen in het toegankelijk maken van stemlokalen nader toelichten. Houd hiervoor onze blogs goed in de gaten. Wilt u nu al weten wat wij voor u kunnen betekenen of bent u benieuwd welke drempelhulpen voldoen aan de normen die bij de verkiezingen worden gesteld? Kijk dan eens op drempelhulpen.com of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.