Ik ga op vakantie en neem mee...

Ik ga op vakantie en neem mee...
15 juli 2019
Ik ga op vakantie en neem mee...

Ik ga op vakantie en neem mee…

 

De vakantietijd komt er weer aan. Tijd om lekker te genieten van vrije tijd en om er misschien eens op uit te gaan. Maar wat nemen we eigenlijk mee?

U kent het spelletje van vroeger vast nog wel. Ik ga op vakantie en neem mee. In dit geval kunnen we antwoorden met: ik ga op vakantie en neem een drempelhulp mee. Een drempelhulp? Ja zeker, een drempelhulp. Waar we die voor nodig zijn? Nou dat kan ik u uitleggen.

Om het begin van de vakantie te vieren steken we thuis de BBQ aan. Maar hoe krijgen we die uit de schuur? Er zitten wel wieltjes onder, maar het is toch zonde, om de dure Weber, Green Egg of Boretti zomaar van het drempeltje af te laten stuiteren?  Een drempelhulp biedt uitkomst.

Voor de BBQ nodig we familie en vrienden uit, immers de vakantie moet ook goed gevierd worden. Nu zitten we lekker in de buitenlucht, dus tot zover geen probleem. Maar dan moet oma in haar rolstoel ineens naar de wc. En ja, zie haar maar eens over de drempel te rollen. Dan is het maar goed dat we een drempelhulp voor de deur hebben geplaatst.  Wat overigens niet zozeer alleen voor oma is bedoeld, maar ook voor ons zelf is het wel heel handig om de kinderwagen en buggy naar binnen en buiten te schuiven.

Een dag na de BBQ wordt de auto ingepakt en gaan we op pad. De auto is helemaal volgeladen, fietsen achterop,.. op naar de camping. Here we come!

Eenmaal aangekomen op de camping gaat het al gelijk mis. Vader haalt de fietsen van de auto en wil deze binnenzetten in het schuurtje bij het vakantiehuisje. Hij pakt de fiets op aan het zadel krak, zadelbrug gebroken. Pff, best zwaar zo’n elektrische fiets. Konden we hem maar gewoon over het drempeltje duwen, maar helaas we hebben hier geen drempelhulp. Dat wordt dus niet meer fietsen deze vakantie.

We zijn in eigen land op vakantie, en dus laten we de familie nog een dag langskomen. Maar hoe gaat oma dat doen met de drempel bij de ingang? Moeten we haar naar binnen tillen? Nee, oma is gelukkig goed voorbereid en heeft haar meeneemdrempel meegenomen. Wanneer oma op visite gaat neemt ze deze altijd mee. Ze overbrugt hiermee namelijk moeiteloos hoogteverschillen tot 5 cm. Waardoor ze zichzelf in de meeste gevallen zelf kan redden.

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar de kern van dit verhaal is toch wel dat een drempelhulp ons vaker kan helpen dan we vooraf denken.