Roege Drempelhulpen, meer dan drempelhulpen

Verkeersdrempels en kabelbruggen
21 februari 2024
Roege Drempelhulpen, meer dan drempelhulpen

Roege Drempelhulpen, meer dan drempelhulpen.

Waarschijnlijk denkt u bij Roege Drempelhulpen aan drempeloplossingen en het oplossen van hoogteverschillen. Maar we doen meer. Daar waar wij in de meeste gevallen hoogteverschillen wegnemen zijn we ook goed in het creëren van hoogteverschillen. Soms moet je namelijk juist een hoogteverschil creëren om een probleem op te lossen. Lees hierover meer in deze blog

Verkeersdrempels


Wanneer een terrein onoverzichtelijk is of wanneer er hard wordt gereden op een terrein, dan kan een hoogteverschil dit probleem oplossen. Door een hoogteverschil te creëren kun je het verkeer dwingen om langzamer te rijden. Een dergelijk hoogteverschil wordt gemaakt door de plaatsing van verkeersdrempels. Wij hebben zowel permanente modulaire verkeersdrempels als flexibele verkeersdrempels in ons assortiment.

Kabelbruggen

Een ander voorbeeld waarbij het creëren van een hoogteverschil zorgt voor het oplossen van een probleem is een kabelbrug. Losliggende kabels kunnen beschadigd raken en tevens kunnen losliggende kabels er voor zorgen dat iemand struikelt. Door gebruik te maken van een kabelbrug voorkom je dit.

Zorgt de kabelbrug wel voor de bescherming van een kabel, maar wordt hij vervolgens gezien als een obstakel? Gebruik dan een kabelbrug drempelhulp. Een kabelbrug drempelhulp is een drempelhulp die tegen een kabelbrug wordt geplaatst. Hierdoor kun je eenvoudig met een rolstoel of steekwagen over een kabelbrug rijden.

 

Waterkering

Ook bij waterkering zorgt het aanbrengen van een hoogteverschil voor de oplossing van een probleem. Water kan voor veel problemen zorgen wanneer het de verkeerde kant op stroomt. Je kunt het water tegenhouden door een drempel te plaatsen. Maar een drempel kan voor toegankelijkheidsproblemen zorgen. Waterkeringsprofiel  of een waterkeringdorpel is een profiel wat is voorzien van een bolling. De bolling zorgt er voor dat je moeiteloos met een rolstoel, douchestoel of toiletstoel over het profiel kunt rijden en tegelijkertijd wordt water tegengehouden. Vindt u het niet nodig dat u over het profiel kunt rijden? Dan hebben we ook nog waterkering xl. Dit is een hoog profiel wat nog meer water kan tegenhouden dan standaard waterkeringsprofiel.

Wilt u meer informatie over de producten in ons assortiment? Neem dan contact met ons op of vraag een monster aan op onze website.