Stembureaus toegankelijk maken? Vraag advies bij de specialist!

Stembureaus toegankelijk maken? Vraag advies bij de specialist!
19 januari 2023
Stembureaus toegankelijk maken? Vraag advies bij de specialist!

Stembureaus toegankelijk maken? Vraag advies bij de specialist!


Het toegankelijk maken van stembureaus kan een hele klus zijn. Want hoe zit het nu eigenlijk met de regels, vanaf welk hoogteverschil moet er een drempelhulp worden geplaatst en aan welke eisen voldoet een geschikte drempelhulp voor verkiezingen? En heb je dan een verkiezingsdrempelhulp gevonden, wie gaat deze monteren? 

Als specialist in toegankelijkheidsoplossingen weten wij als geen ander dat het lastig kan zijn om te bepalen wat de beste drempelhulp is. Wanneer het dan ook nog eens gaat om een bijzondere situatie zoals bij de verkiezingen dan wordt het nog lastiger. Aan drempelhulpen voor verkiezingen worden namelijk andere eisen gesteld dan aan drempelhulpen voor het toegankelijk maken van een openbare ruimte of het toegankelijk maken van een woning.

Om er toch voor te zorgen dat uw gemeente toegankelijk is tijdens verkiezingen helpen wij u graag. Wij kunnen advies uitbrengen zodat u een goede drempeloplossing heeft voor verkiezingen.  


Hoe kunnen wij u helpen met het toegankelijk maken van stemlokalen?  


Wanneer u aangeeft dat u graag advies wilt over het toegankelijk maken van stembureaus dan hebben we hiervoor verschillende mogelijkheden:

  • we komen langs op locatie en beoordelen de situatie ter plekke
  • maak gebruik van ons inmeetformulier
  • stuur ons foto's via mail of WhatsApp en wij geven aan de hand van deze foto’s advies
  • Neem telefonisch contact met ons op. Samen spreken we de situatie door en kunnen we advies uit brengen.

In alle gevallen zullen wij u advies geven over de meest geschikte drempeloplossing voor de verkiezingen. Daarbij zullen we ook vermelden wat de kosten zijn wanneer wij deze oplossing leveren. Mocht u zelf de montage van drempelhulpen niet zelf willen of kunnen doen dan kunnen we ook aangeven wat de kosten voor montage van de geadviseerde drempeloplossing zijn.


Meer informatie of een offerte aanvragen? 


Wilt u dat wij u helpen bij het toegankelijk maken van stembureaus? Of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen?  Neem dan contact met ons op. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden.