Hoogteverschillen in uw woning

Hoogteverschillen in uw woning
13 november 2018
Hoogteverschillen in uw woning

Wanneer hoogteverschillen in uw woning een obstakel gaan vormen wordt het tijd voor een drempelhulp. Maar dan,… er zijn zoveel mogelijkheden en er is zoveel keus. Wat voor soort drempelhulp heeft u nodig?

Om een drempelhulp te kiezen die past bij uw situatie is het goed om een aantal vragen te beantwoorden:

-          Gebruikt u een hulpmiddel om over een drempel te komen en zo ja welke?

Er zijn verschillende types drempelhulpen. Er zijn drempelhulpen die aflopen tot bijna 0 mm en zo een drempel echt met de grond gelijk maken. Maar ook zijn er drempelhulpen die niet helemaal tot 0 mm aflopen en hierdoor een randje overhouden variërend van enkele millimeters tot iets meer dan een centimeter.

Wanneer een klein opstaand randje al een heel obstakel vormt dan kunt u een keuze maken voor onze “Drempelhulpen recht” of voor de “Luxe drempelhulpen schuin”. Doordat deze drempelhulpen aflopen tot bijna 0 mm zijn ze zowel voor hele kleine wielen als grote wielen goed te berijden. Ze zijn hierdoor geschikt voor ieder type hulpmiddel.

Heeft u er geen moeite mee om een hoogteverschil van enkele millimeters tot iets meer dan een centimeter te overbruggen, dan kunt u kiezen voor de budgetdrempelhulp. Dit type drempelhulp is een voordelige oplossing om bijvoorbeeld uw woning of schuur toegankelijk te maken voor een scootmobiel, fiets of elektrische rolstoel. Doordat deze drempelhulp een opstaand randje heeft is hij minder geschikt voor hulpmiddelen met kleine wielen, zoals bijvoorbeeld een infuuswagen of rollator.

-          Staat u recht voor de drempelhulp wanneer u deze wilt berijden of komt u vanaf de zijkant?

Wilt u binnenshuis een klein hoogteverschil overbruggen dan zult u vaak recht voor de drempelhulp staan wanneer u deze oploopt. In veel gevallen ligt een drempelhulp binnenshuis zelfs tegen een muur aan. Een drempelhulp met rechte zijkanten biedt dan uitkomst.

Is het te overbruggen hoogteverschil 2,5 cm of meer of gaat u vanaf de zijkant de drempelhulp omhoog dan is het verstandig om te kiezen voor een drempelhulp met schuine zijden. Door de schuine zijkanten is oprijden vanuit elke hoek mogelijk. Drempelhulpen met schuine zijkanten zijn de drempelhulpen uit de categorieën “luxe drempelhulpen schuin” of “budgetdrempelhulpen”

-          Welke hoogte wilt u overbruggen

Wanneer het gaat om een hoogte tot maximaal 2,4 cm dan kunt u gebruik maken van de drempelhulpen uit de categorie “drempelhulpen recht” of “luxe drempelhulpen schuin”.  Voor grotere hoogte verschillen kunt u gebruik maken van de drempelhulpen uit de categorie “luxe drempelhulpen schuin” of “budgetdrempelhulpen”.

Genoemde vragen zijn slechts enkele die u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Mocht u nog er niet uitkomen of wilt u nader advies, neem dan gerust contact met ons op. We kunnen dan samen met u bepalen wat voor u de beste keus is. Hierdoor kunnen we er samen voor zorgen dat u langer mobiel blijft en uw zelfstandigheid behoudt.