Week van de toegankelijkheid

Week van de toegankelijkheid
4 oktober 2021
Week van de toegankelijkheid

Week van de toegankelijkheid

Sinds 2000 wordt de week van de toegankelijkheid georganiseerd. Landelijk zijn er ruim 2,5 miljoen mensen die leven met een beperking. Deze mensen worden regelmatig, zo niet dagelijks, geconfronteerd met een beperking van de toegankelijkheid. In de week van de toegankelijkheid wordt extra aandacht gevraagd voor de problemen waar deze mensen tegen aan lopen.  

Ervaren hoe het is wanneer toegankelijkheid niet vanzelfsprekend is.

Daar waar iemand zonder beperking hier in voorgaande jaren misschien achteloos aan voorbij zou gaan, hebben we nu allemaal in mindere mate mogen ervaren hoe het is om te leven in een wereld waarin toegankelijkheid niet vanzelfsprekend is. Waar het normaliter alleen mensen met een beperking ervaren hoe vervelend het is om niet bij een theater, winkel of horecagelegenheid naar binnen te kunnen, hebben we dit door de coronacrisis allemaal mogen ervaren. We weten nu allemaal hoe vervelend is als je niet naar je favoriet sport kunt gaan of dat je niet even naar de kroeg kunt gaan om gezellig wat te drinken met vrienden. Reden genoeg dus om dit jaar toch eens stil te staan bij al die mensen die dagelijks hinder ondervinden van gebouwen of faciliteiten die niet toegankelijk zijn. En reden genoeg om eens te kijken hoe de fysieke toegankelijkheid van uw gebouw is geregeld.

Fysieke toegankelijkheid is in veel gevallen eenvoudig te verbeteren

Wanneer u kritisch kijkt naar uw gebouw, stel u dan eens de vraag of iedereen die dat wil zelfstandig binnen kan komen. En bevinden er zich in het pand mogelijk nog drempels die voor iemand met een rolstoel of rollator een obstakel vormen? Grote problemen voor iemand met een beperking, maar vaak eenvoudig op te lossen. Want weet u dat de fysieke toegankelijkheid van gebouwen of ruimtes is in veel gevallen heel eenvoudig te vergroten door een drempelhulp te plaatsen?

Welke drempelhulp heeft u nodig?

Wilt u weten of uw gebouw ook beter toegankelijk is te maken met een drempelhulp? Of wilt u weten welke drempelhulp u nodig heeft? Neem dan contact met ons op. Graag helpen wij u met het vergroten van de toegankelijkheid. En goed om te weten, wij werken samen met Ongehinderd. Een organisatie die onder andere drempeloplossingen test. Zo weet u zeker dat u de juiste keus maakt.