Oprijplaten rolstoel

Opzoek naar een oprijplaat voor een rolstoel? Neem een kijkje bij onze rolstoel oprijplaten en ga voor gemak! Wanneer een hoogteverschil ervoor zorgt dat u met een rolstoel niet naar binnen of niet naar buiten kunt. Dan kunt u een drempelplaat of oprijplaat voor uw rolstoel kopen om dit probleem op te lossen. Gaat u een oprijplaat aanschaffen dan kunt u bij ons kiezen uit een rolstoel oprijplaat of rolstoel drempelplaat van aluminium of rubber. Iedere rolstoel drempelplaat of oprijplaat rolstoel is leverbaar in diverse hoogtes en ook behoort maatwerk tot de mogelijkheden. Ook heeft u de keuze uit een permanente rolstoel oprijplaat of een wegneembare oprijplaat.

Huidige filters
  1. Soort drempelhulp
  2. Lichtgewicht
  3. Toepassingsmogelijkheden
  4. Rijplaten rolstoel
per pagina

4 producten

per pagina

4 producten

Oprijplaten rolstoel

Een rolstoel oprijplaat zorgt ervoor dat u gemakkelijk een hoogteverschil kunt overbruggen met een rolstoel of ander rijdend hulpmiddel. Door de vorm van een oprijplaat, in plaats van de vorm van een drempelhulp, is een rolstoel oprijplaat ook heel eenvoudig en snel te verplaatsen. Wel zo gemakkelijk wanneer de rolstoel oprijplaat niet permanent mag blijven liggen.  

Oprijplaten voor een rolstoel, keuze uit materialen

Bij drempelhulpen.com kunt u oprijplaten van aluminium en van rubber kopen. Uiteraard zijn er ook drempelhulpen mogelijk van andere materialen, maar gezien de vele voordelen van zowel rubber als aluminium verkopen we bij drempelhulpen.com bij voorkeur aluminium en rubber oprijplaten. 

Aluminium rolstoel oprijplaten

Een aluminium rolstoel oprijplaat is licht van gewicht en daardoor is een rolstoel oprijplaat ook goed te verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de aluminium meeneemdrempel. Deze drempelhulp is licht van gewicht en zeer compact waardoor hij goed is mee te nemen. Behalve de meeneemdrempel zijn ook de aluminium rolstoel goed te verplaatsen. We hebben ze daarom standaard voorzien van een uitsparing welke als handvat dient.

Nog een voordeel van aluminium oprijplaten is dat ze heel erg sterk zijn. Een aluminium rolstoel oprijplaat is daardoor ook geschikt voor zware belasting. Verder is het materiaal nauwelijks aan slijtage onderhevig. Een aluminium rolstoel oprijplaat is dus in de regel een eenmalige aanschaf. 

Rubber rolstoel oprijplaten

Bedoelt met met oprijplaat eigenlijk alleen de functie van het product. Dus dat u kunt oprijden om een hoogteverschil te overwinnen? In dat geval kunt u ook een rubber drempelhulp gebruiken als rolstoel oprijplaat. We kunnen deze standaard leveren in hoogtes tot 12,5 cm.

Rolstoel oprijplaat op maat 

Soms is de gewenste hoogte of breedte niet overeenkomstig met de de maten welke in ons standaard voorkomen, of heeft u gewoon een heel ander model rolstoel oprijplaat voor ogen. Wij kunnen dan voor u een rolstoel oprijplaat op maat maken. Aluminium heeft namelijk als voordeel dat het goed te bewerken is. Hierdoor kunnen wij de oprijplaten in elke gewenste afmeting leveren. Wilt u weten wat een oprijplaat op maat kost? Neem dan contact met ons op of kijk eens onder het kopje maatwerk.