Toegankelijkheid loont, het thema van de week van de toegankelijkheid

Drempelhulpen bij Olympisch stadion
2 oktober 2023
Toegankelijkheid loont, het thema van de week van de toegankelijkheid

Toegankelijkheid loont, het thema van de week van de toegankelijkheid

Net als ieder jaar organiseert Ieder(in) ook dit jaar weer de Week van de Toegankelijkheid. Het thema van dit jaar is: Toegankelijkheid loont. Een thema waar je eigenlijk niets tegen in kunt brengen. Toegankelijkheid zorgt ervoor dat iedereen mee kan doen in de samenleving en dat heeft voordelen voor zowel mensen met een beperking als voor mensen zonder beperking. 

Toegankelijkheid loont voor iedereen

Als specialist in het vergroten van de fysieke toegankelijkheid van gebouwen zien wij dagelijks dat toegankelijkheid loont. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant die een drempelhulp voor de deur plaatst. Iemand met een hulpmiddel als een rolstoel of rollator kan hierdoor gemakkelijker naar binnen waardoor hij eerder voor dit specifieke restaurant zal kiezen. De ondernemer heeft meer omzet en de rolstoelgebruiker kan beter meedoen in de samenleving. Alleen maar winnaars dus.

Toegankelijkheid tijdens verkiezingen een vereiste voor een democratisch proces

Een heel ander voorbeeld zijn de verkiezingen. Ook hier loont het en is het noodzakelijk om de toegankelijkheid op orde te hebben. Zijn stembureaus niet voor iedereen toegankelijk dan ontneem je mensen de kans om hun stem uit te brengen en is er geen sprake van een eerlijk en democratisch proces. Het is dus zaak om alle stembureaus toegankelijk te maken. Iets waar wij u graag bij helpen.

Toegankelijkheid vergroten hoeft niet moeilijk te zijn

Er zijn volop voorbeelden die aantonen dat toegankelijkheid loont. Maar het moet natuurlijk wel gerealiseerd worden. Daar kan de spreekwoordelijke drempel liggen. Want hoe vergroot je de toegankelijkheid van een gebouw of ruimte? In de meeste gevallen is dit heel gemakkelijk te realiseren door een drempelhulp neer te leggen.

Opmeten van een drempel

Een drempelhulp neerleggen klinkt heel gemakkelijk, maar dan moet je natuurlijk wel eerst weten welke drempelhulp je nodig hebt. Om daarbij te helpen hebben wij een handig inmeetinstructieformulier gemaakt. Vul de gevraagde gegevens hierop in en mail of app ons deze. Wij brengen dan advies uit over de juiste drempelhulp.

Samen vergroten we de toegankelijkheid!